Santa Lucia 😇

Det nærmer seg jul, og vi har allerede kommet til den 13.desember i dag: Lucia-dagen. Barna i huset var gira på lussekatter så jeg baka litt da minstemann hvilte middag, og de andre var på skolen. Gjærbakst er noe av det beste jeg vet, så jeg var ikke vanskelig å be 😃

Jeg brukte denne oppskriften fra Tine.no:

LUSSEKATTER

150g Tine meierismør

5 dl helmelk

50 g gjær

1/2 Ts gurkemeie (hadde ikke safran)

150 g sukker

1/2 Ts salt

2 Ts kardemomme

ca 13 dl hvetemel

PENSLING OG PYNT

egg

rosiner

Stekes på 250 grader i 5-8 min

På Vigrestad har vi som tradisjon å gå julebukk den 13. desember. Andre steder går de gjerne i romjula, men her er det Lucia-dagen som gjelder. Koselig tradisjon med nissekledde barn som synger nydelige julesanger. Emrik på 7 snakka om at han skulle synge «Feliz Navidad», men tror jeg må prøve å overtale han til å ta en av de fine norske julesangene i steder for 😂

Kos dere i dag 🎅🏼😇

-IskremMamma-