Er det for mye å forlange?

I morgen er det julaften, og jeg blir dårlig i magen av å tenke på at det er mange barn som gruer seg til jul. Mange voksne assosierer julehøytiden med alkohol. Når ferien er i gang er det mange voksne som må ha et glass vin eller øl for å roe ned. Jeg kan forstå at etter et glass eller to senkes skuldrene lettere, stresset preller lettere av og kroppen blir avslappet. Generelt blir en kanskje i bedre humør?

MEN, er det nødvendig å drikke alkohol med barn tilstede? Er det ikke egoistisk å sette sine egne behov foran barnas? Mange barn blir usikre og redde når voksne mennesker forandrer oppførsel. Noen blir gladere, snakker høyere og endrer måten de oppfører seg på. Dette gjør at barn blir usikre og redde. Er det det vi ønsker for barna i jula? Er det ikke for barna vi feirer jul? Er det for mye å forlange, å vente til barna er i seng, før en finner frem ei øl eller litt vin? Bare til ettertanke……

Ønsker alle en fredfull julehøytid ❤️

-IskremMamma-