Å slutte med smokk…

Her i huset har alle våre fire barn brukt smokk. Og nå er minstemann også ferdig, til min store frustrasjon…..

Her er historien om hvordan det skjedde:

For et par måneder siden hadde jeg lagt minstemann, Matteo, for kvelden. På kjøkkenet stod jeg å laga mat til foreninga mi som skulle komme den kvelden. Og som regel, når jeg venter gjester, så går ting litt fort i svingene 😜

Matteo hadde ikke sovna skikkelig, og jeg måtte inn å putte i smokken. Med smokken på plass, så gikk det to sekunder og ungen hylskrek. Hva skjedde nå??

Det var da jeg kom på at fingrene mine var fulle av chilli. Jeg holdt nemlig på å hakke chilli da jeg måtte gå inn til han.

Stakkar liten, det må jo ha gjort fryktelig vondt i munnen. Smokken ville han IKKE ha resten av den kvelden. Og siden har han ikke villet ha den 😮

Ufrivillig smokke-slutt kaller jeg det. I en alder av 1,5 år….. De andre barna slutta av seg selv rett før 3 årsalderen. Mens lille Matteo ble smokke-fri litt tidligere til mammas store frustrasjon.

Smokken, eller lyd-demperen som jeg kaller den, er rimelig god å ha, både til trøst og til kos. Men når det først ble så det ble, så er nok det også greit 😊 Da slipper vi å planlegge om han skal gi smokken til Kaptein Sabeltann eller til Julenissen når han nærmer seg 3 år.

-IskremMamma-