Å jobbe sammen med mannen…

Iskremgarden_6 – Kopi

Mange lurer nok på hvordan det er å jobbe sammen med sin egen ektefelle. Og jeg tror ikke det ligger for alle….

Helt ærlig – det går helt fint.

Dersom noen ikke har fått det med seg så driver mannen min, Ole Morten og jeg iskremfirmaet Iskremgarden AS sammen. Vi startet firmaet i 2006, og har siden jobber sammen. I enden av tunet vårt ligger en liten iskremfabrikk, så kortere vei til jobb finnes nesten ikke.

Når vi produsere iskrem er det oss to, pluss Signe Marie, som har vært ansatt hos oss i ca 10 år. Og når vi har kontor-dag, har vi mulighet til å bruke hver vårt kontor dersom det er aktuelt. Vi har ett kontor i huset og ett i isen.

Ole Morten er det vi kaller altmuligmann. Han er produksjonssjef, daglig leder, vaktmester og kontorrotte osv. Derfor er han ofte «rundt forbi», mens jeg gjør andre ting. Vi går med andre ord ikke oppå hverandre hele tiden.

Men ofte er vi sammen, og diskuterer «veien videre» med en kopp kaffi. Her har det en tendens til å skeie litt ut med at vi prater jobb på kveldstid også. Prøver å holde jobb- og privatliv seperat, men ikke alltid det går.

Dersom jeg trenger fred, kan jeg gå på frysa og pakke iskrem på pall. Her har jeg fullstendig ro og fred, og slår gjerne to fluer i en smekk. Les mer om det her: Egenterapi på frysa. Ikke mange som kommer frivillige inn dit for å slå av en prat, da gradestokken viser ca minus 30 grader. Utrolig nok er jeg sjelden kald, godt innpakket i ull, varmedress og hørselsvern.

Fordelene med å jobbe hjemme er mange:

🔸 Jeg bestemmer stort sett arbeidstiden selv

🔸 Er alltid «rundt dørene» når barna kommer hjem fra skolen

🔸 Kan ta ferie når skolen har ferie

🔸 Kort vei til jobb, ingen kø (jeg hater å kjøre i kø…)

Bakdelen med å jobbe hjemme er at en ofte har følelsen av å alltid være på jobb. Og dersom barna har kort skoledag, kan det være vanskelig å holde seg til kontorarbeidet dersom barna trenger lekse-hjelp.

Men stort sett så går det veldig fint. Og jeg kunne ikke hatt det bedre i en annen jobbsammenheng. Bildet du ser i toppen er tatt på Gladmatfestivalen i Stavanger i 2008 eller 2009. Utrolig gøy å selge kuleis i nydelig sommertemperatur. Ikke fullt så gøy å selge iskrem i pøsregn og storm. Det har vi også prøvd…

Julen er nå pakket ut av huset, og jeg ser frem til lysere tider. Plutselig er det vår igjen ❤️

IskremMamma