Tidenes ryddesjau…

Da jeg var liten var jeg veldig glad i å rydde og lage system. Jeg kunne finne på å ommøblere rommet mitt en gang i uka, og kosa meg med mitt ferdige resultat. Hadde alltid ryddig rom, og system i sakene.

INGEN av mine barn har arvet min rydde-glede, eller trang til å sortere ting…..

Mulig jeg har gjort en dårlig jobb fra bunn av. Jeg burde formet dem bedre fra de var bitte små.

Å bo sammen med 4 barn og en mann som ikke har samme interesse for system og rydding, kan by på litt utfordringer.

Ungene slenger fra seg gymbag rett innafor døra. Helst vil jeg plukke den opp og henge den fint på plass, men hva lærer de da?

Jeg er også av den oppfatningen at ting (og klær) vi ikke har brukt på 3 år kan kastes eller gis bort. Mens min mann tenker: det kan vi nok få brukt for ved en annen anledning……

Og jammen har han ikke rett også noen ganger (ikke ofte….), og da koser han seg med å minne meg på at det var godt han ikke kasta det.

Jeg har flyttet en gang i mitt liv. Og det er fra barndomshjemmet mitt og bort hit jeg bor nå (ca 2km…..). Mange ganger tenker jeg at jeg burde flyttet litt oftere. Ikke fordi jeg ikke trivest her jeg bor nå, for det gjør jeg. Men fordi jeg trenger en skikkelig opprydding.

Når du flytter, tar du ikke med deg alt roter du ikke har brukt for. Som i mitt tilfelle ligger på loftet i alle kottene. Mindre hus skulle jeg også hatt. Jeg tenker mindre hus = mindre steder å gjemme rotet på, eller?

Jeg har lånt en bok hos ei venninne, Listelykke. Den skal jeg lese og hente inspirasjon fra. Så håper jeg å få med meg hele familien på tidenes ryddesjau i huset. Det blir bra. Men først må jeg lage lister. Tipper Ole Morten gleeeder seg 😜

Ha en nydelig fredag 💛

IskremMamma