Det beste med helg

Det beste med helg er å kunne stå opp uten å måtte vekke barna, for å så komme seg raskt ut dørene. En god helg er for meg en helg med lite planer og lite stress.

Å kunne sove til en våkner, eller i mitt tilfelle til jeg blir vekket. Men det var en tid der jeg kunne sove til jeg våknet, og den tid kommer igjen en gang når minsten blir litt større. Og heldigvis bytter vi på hvem som står opp med «mårrafuglen» vår i helgene.

I dag var det morgen kl 6 (!!!) Men forskjellen på en ukedag og en helgedag er at selv om jeg må opp tidlig, så kan jeg ligge å døse på sofaen. Egentlig er det ikke morgen her i huset kl 6. Jeg har alltid sagt at morgenen starter tidligst kl 7. Men det nytter lite det når sjefen i huset (les Matteo) skriker så taket letter dersom jeg ikke tar han opp når han våkner…..

Det beste jeg vet på morgenen er kaffi. Den første koppen er helt magisk. Den må jeg ha før frokost. Ingenting er bedre enn å sitte i sofaen med en stor kopp nytrakta kaffi og se på barna som leker.

I perioder er jeg ganske matlei når det kommer til frokost. Men for ikke så lenge siden fant jeg noen utrolig gode knekkebrød på butikken. Jeg vil ikke nevne navnet på de i frykt for at det skal bli utsolgt, men de er gode og sunne.

Uheldigvis klarte jeg å gi en smaksprøve av knekkebrødet til minstemann på 1,5 år. Å han elska det. Hva betyr det? Mindre knekkebrød til meg. Og så kommer Emrik på 7 og spør hva jeg spiser. Og hva skjer? Joda, han elsker det han også. Enda mindre knekkebrød til meg….. Så fra å ha enerett på de gode knekkebrødene til at plutselig halve familien liker de, er en brå vending.

Uansett….det finnes værre ting i livet enn å gå tom for knekkebrød. Har heldigvis noen gode høner i tunet som verper gode egg hver dag. Så egg har jeg på skiva hver dag, og går (nesten) aldri lei.

Lørdag i dag, og sola glimter såvidt frem. Dette må jo bare bli en bra dag.

Lag deg en god lørdag ❤️

IskremMamma