Hva de uten barn tar for gitt…..

Før vi fikk barn var det flere ting vi tok for gitt. Her er noen punkter:

  • Å gå på do alene: det er ingen selfølge lenger. Å ha en 1,5 åring i hus betyr å ha sin egen «dopapir-hjelper». Jeg må ha han med meg overalt, enda til på do. Han river av dopapir til meg og sier så fint «takk takk«.

Akkurat nå er lykke på jord å få 3 minutt alene på do.

  • Å få spise middagen mens maten enda er varm: Når du har baby så kan du være sikker på at babyen våkner fra hvilen sin akkurat i det dere setter dere ned og skal spise. Å ha baby betyr kald middag. Når de blir større må de mates, og enda værre når de skal spise selv, og halvparten går på gulvet. Et lite tips: kjøp anti-søle-kopp. Det er så kjedelig å tørke melk fra gulvet, og oppetter stolbenet, mens middagen blir kaldere å kaldere…
  • En fredelig biltur: etter at du har fått barn er en biltur synonymt med babyskrik eller søskenkrangling. Mitt tips: invester i en «bibelbuss». (Les mitt tidligere innlegg om nettopp det her).
  • Å få sove en hel natt uten forstyrrelser: enten er det tenner på gang hos babyen/2-åringen, eller så er noen syke og holder oss våkne av den grunn. Og er ingen av de delene der, har noen mareritt og vekker meg (av en eller annen grunn er det alltid jeg som blir vekket, ikke pappaen).
  • Å sove lenge om morgenen: babyer sover ikke lenge om morgenen. Det gjør heller ikke en 3-åring. Og dersom noen sier at deres babyer/småbarn gjør det så tilhører de unntaksgruppen – husk det! Og hvorfor er det sånn at når barna blir tenåringer, DA skal de sove til 11-12. Hvorfor kunne de ikke heller gjort det når de var små, når vi virkelig hadde trengt det?
  • Reise på en avslappende ferie: Når du har fått barn er det ingenting som heter «en avslappende ferie lenger. Ferie = stress, godta det. Det går selfølgelig an å gjøre det beste utav det, men en avslappende og stressfri ferie med småbarn, finnes ikke. De som sier noe annet, snakker ikke sant. Egentlig burde det vært obligatorisk med en ferie etter ferien.

Jeg har vært gjennom småbarnsperioden noen ganger, og kan med hånden på hjerte si når det gjelder disse punktene: det vil bli bedre! Heldigvis ❤️

Nyt dagen!

IskremMamma