Vi har bestemt oss

Vi har lenge snakket om hva vi skal finne på i sommer. Og siden vi har barn i flere alderstrinn, fra (snart) 2 år til 13 år, så må det være noe som er gøy for alle.

Vi er heldige, for vi har muligheten til å låne hus i Spania, hvor vi har vært mange ganger, hytte i Mandal, som vi også liker å benytte oss av, og campingvogn på Åpta. Sistnevnte er vår egen, og vi reiser ofte dit i langhelger, og også på sommeren.

Det som er greit med campingvogna er at alt er klart der når vi kommer, og vi trenger ikke pakke med så mye mer enn mat og litt klær. Dynene ligger klar, og vi har alltid et lite lager med mat i skapene. Isocamp har vi også, så det er mulighet til å være det når det er litt kaldere også.

Men når det kommer til selve sommerferien, har vi bestemt oss for å reise to uker til Danmark, Tyskland og muligens Sverige. Det er helt opp til barna hvor langt de vil kjøre, og de skal få være med på å legge opp reiseruten. Da er alle enige på forhånd når vi skal kjøre litt lengre strekk, og alle er enige om målene.

Når jeg tenker på sommer i Danmark får jeg en god følelse. Jeg har mange gode minner fra min egen barndom, hvor vi ferierte hver sommer rundt i Norge og ellers i Europa, med campingvogna på slep. Jeg har lyst til at våre barn også skal få oppleve flere steder, og jeg vil skape gode ferie-minner for dem.

Vi kommer ikke til å ha med oss campingvogn på slep, men jeg ønsker alikevel at vi skal reise litt rundt, og ikke kun være en plass. Vi har opplevd Lalandia og Skallerup, begge er feriesenter med badeland og lekeland. Og det er perfekt f.eks i høstferie, når været ikke er så bra. Men på sommeren, dersom været er fint, er det gøy å finne på noe utendørs. Mulighetene er uendelige, og jeg klør i fingrene etter å legge opp reiseruten.

Dersom noen av dere vet om noen steder, parker og badeland som er verdt å besøke, gi meg gjerne en lyd. Er glad for alle tilbakemeldinger.

Når jeg tenker på sommer i Danmark, så tenker jeg sol og kortbukse-vær. Det var nok ikke alltid fint vær i Danmark når jeg var liten, men det er de gode minnene vi husker – heldigvis! Jeg husker også natten til mor sin 40 årsdag. Tror kanskje det var på Skottevig camping. Da lynte og tordnet det så hele campingvogna rista. Og til dere som har sovet i campingvogn, så vet dere hvordan tordenvær oppleves.

Mor hadde alltid bursdag i ferien, og jeg husker hvordan vi barna og far alltid var ute og kjøpte gave til mor på selve dagen. Det ble alltid ordnet kake også på et eller annet vis. Det ble pisket fløte til marengskake for hånd, og det var alltid en stor fest (les: mat-fest) med de vi dro sammen med. Campingbord ble slått sammen til langbord, vaffleljernet stekte opp uendelig med vaffelhjerter og alle var glade.

Ferie er gull, og vi som foreldre er ansvarlige for å skape gode minner som våre egne barn tar med seg. Vi kan ikke bestille sol og fint vær gjennom hele ferien, men vi kan gjøre vårt beste for at alle skal ha det fint.

Jeg gleder meg til å planlegge reiseruten sammen med barna, og skape forventninger til ferieturen vår. Det er ikke alltid de dyreste parkene, eller de fjerneste destinasjonene som skaper de beste minnene, men samholdet i familien.

Jeg gleder meg til sommeren ❤️

IskremMamma