Hvit pizza

Her i huset elsker vi hvit pizza. Og så er det så utrolig enkelt å lage. Det funker både til middag, lørdagskos og foreningsmat.

Vi har alltid noe godt til kvelds på fredag- og lørdagskvelden. Og denne er alltid en suksess.

Bruk en valgfri bunn. Selv liker jeg best tynn pizzabunn slik som italienerene lager den. Oppskriften under her har jeg brukt i det siste, og den er enkel å lage.

Bunn: (2 pizza)

  • 450 gram Pizzabakeriet pizzamel Tipo O
  • 3 dl lunket vann
  • 1 Ts tørrgjær
  • 1 Ts salt

Rør ut tørrgjær i vann. Tilsett mel og salt. Eltes i en kjøkkenmaskin i 2 min på lav hastighet og 12 min på middels hastighet.

Heves i 30 min.

Kna deigen utover stekebrettet (med bakepapir). Jeg brukes olje på fingrene, og litt oppå deigen, ingen mel.

Sett deigen i kjøleskapet natten over, eller lag pizzaene til med en gang.

Heves litt til på benken mens du lager fyllet.

Hvis de har stått i kjøleskapet natten over, må de stå ute i romtemperatur i ca 2 timer.

Fyll:

  • I halv boks creme fraiche
  • 4 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Smør fyllet over bunnen. Dryss over et godt lag med revet ost. Avslutt med spekeskinke.

Stekes i ovnen på ca 250 grader til den er ferdig (varierer fra ovn til ovn).

Ha på rikelig med ruccola når pizzaen er ferdig oppskåret.

Bon appétit ❤️