Å spise sunnere…

Inne i mellom prøver jeg å leve sunt. Og hvertfall når jeg vet det nærmer seg sommer, og jeg ønsker å passe shortsene fra i fjor.

Jeg har en lei tendens til å fråtse i julesnop og påskesnop, og tenker ikke over konsekvensene der og da. Jeg er vel litt sånn som lever i nuet. Og da må jeg jobbe litt ekstra når det nærmer seg vår/sommer. Det handler ikke om å gå ned i vekt, men å stramme opp litt her og der, slik at klærne sitter finere på. Har jo ikke lyst å dra ut på shopping for å kjøpe større klær, bare fordi jeg kosa meg litt ekstra med påskesnopet. Da blir plutselig påskesnopet veldig dyrt…. Regner med at jeg ikke er alene om å kose meg litt ekstra i høytidene.

Etter fire barn, og alderen passert 30 er det ikke like enkelt lenger. Før kunne jeg spise hva jeg ville, og i hvilke mengder jeg ville, uten å gå opp et gram. Den tid er forbi…

Neste måned er vi i mai, og da skal også bunaden passe. Så fremover nå skal jeg prøve å spise mindre av sjokolade, og mer sunn mat.

Jeg fant denne på nettet, og syntes det passa så bra til meg:

img_7322

Akkurat sånn føles det 🙂

Når det gjelder å spise sunnere, så har jeg lenge ønsket å prøve ut det populære brødet fra boka «Godt nok». Det heter Maggis havrebrød. Det falt virkelig i smak. Det var rett å slett nydelig. Anbefales!

Jeg fant oppskriften i et blad, og klippa det ut. Men den finnes også på nettet. Linken finner du HERJeg kommer garantert til å lage det igjen.

Når det kommer til søtsug, så leste jeg en gang at det skal hjelpe å pusse tennene når du får lyst på noe søtt. Det funker faktisk. Et annet råd er å rett og slett ikke ha sjokolade og chips liggende i skapet. Da er det mye lettere å holde seg borte. Jeg setter meg hvertfall ikke i bilen en tirsdagskveld, og kjører på butikken dersom jeg får søtsug. Da er det bedre å handle «lørdagsgodt» rett før helga.

Kom gjerne med flere tips til hvordan jeg kan holde søtsuget borte 🙂

Ønsker dere en fin dag videre!

-IskremMamma-