Vaniljeiskrem med flytende karamellsaus

Da jeg var liten, likte jeg alltid best sjokoladeiskrem. Og dersom jeg fikk servert vaniljeiskrem, måtte den enten inneholde sjokoladebiter, eller masse saus og/eller strøssel. Å få kun vaniljeiskrem var etter min mening (den gang) utrolig kjedelig. Jeg er nok fremdeles litt glad i både sjokolade og strøssel, men synes også det er veldig godt med vaniljeis, gjerne sammen med et stykke hjemmelaget Brownies eller en flytende saus.

Vaniljeiskremen er vår desidert bestselger. Det har den vært i alle år. Nå skal det nevnes at vi lager en god del 5-litere også, som selges til restauranter, og de har gjerne en dessert-meny med vaniljeis sammen med noe annet godt.

Det som er det fine med iskrem, er at det alltid er plass til litt i magen, samme hvor mett du er. Min bror pleier å si at vi har en egen dessertmage, og det tror jeg på.

En av mine favoritt-desserter er vaniljeis med varm karamellsaus over. Jeg har nok nevnt den før på bloggen, men jeg drar den fram igjen. Denne er utrolig enkel, og smaker fantastisk. Spesielt dersom du har den sammen med en GOD vaniljeis, f.eks Iskremgården’s vaniljeis. Eller «Vaniljeglis» som den nå heter 😉

Oppskriften er enkel:

  • En stor japp
  • En god dæsj med kremfløteog her husker jeg aldri fra gang til gang, men denne dæsjen er gjerne mer som en desiliter enn en spiseskje, så prøv deg fram…. 🙂

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen sammen med kremfløten i en gryte, og hell den over vaniljeisen rett før servering.

ENJOY <3

Ellers kan jeg nevne at vaniljeiskremen vår er nydelig sammen med nystekt eplekake, sjokoladefondant, Brownies, varme bjørnebær og vafler. Jeg kunne nok listet opp flere kaker og dessert-varianter i det uendelige. Her er det kun fantasien som kan sette stopper.

Vanilje isp

Ønsker dere en nydelig dag 💛

-IskremMamma-